Akcie

Akciové trhy USA: Hlavní akciové indexy v pondělí smíšeně

Úterý 13. březen 2018 10:45

Hlavní akciové indexy USA S&P 500 a Dow Jones Industrial Average včera oslabily, když na trh stále působily obavy ze zavedení cel na ocel a hliník, technologické akcie ale posilovaly.

Index S&P 500 včera ztratil 0,1 % a Index Dow Jones Industrial Average 0,6 % zatímco Index Nasdaq Composite připsal 0,4 %.

Horší výkonnost Indexu Dow Jones Industrial Average souvisela s oslabením akcií jako Boeing (pokles 2,9 %) a Carepillar (pokles 2,4 %), které jsou pod tlakem souvisejícím se cly. Obchodníci se obávají, že protekcionistická opatření mohou zvýšit náklady firem a snížit prodeje v zahraničí. Velké mezinárodní průmyslové společnosti světa čelí prodejům svých akcií s obavami, že firmy budou terčem odvetných sankcí. Právě akcie firem Boeing a Caterpillar vykazovaly největší poklesy v rámci Indexu Dow Jones Industrial Average.

Trump minulý týden zmírnil svůj postoj ke clům osvobozením od protekcionistického opatření Kanady a Mexika, navíc probíhají jednání o postoji USA k EU a Japonsku, kteří rovněž usilují o výjimku.

Technologický Nasdaq byl částečně posílen dalšími signály oficiálního nesouhlasu nabídky Broadcom, který sídlí v Singapuru na producenta čipů USA Qualcomm. Cena akcie Broadcom rosty 3,6 %, cena akcie Qualcomm stagnovala.

Akcie Micron Technology rostla 8,8 % na 59,37 USD poté, co analytici Nomura zvýšily cílovou cenu akcie na 100 USD.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web