Akcie

Akciové trhy USA: Pokles cen akcií v důsledku obav z obchodních válek, slabších maloobchodních tržeb

Čtvrtek 15. březen 2018 13:23

Hlavní akciové indexy americké burzy včera oslabovaly se záměrem prezidenta USA Trumpa zatížit čínský import novými cly, což přidává obavám z obchodní války, která může zvýšit náklady a oslabit prodeje v zahraničí amerických i zahraničních firem.

Cena akcie Boeing, symbol firmy - oběti v případě odvety, jelikož podle investorů firma může být zvlášť zranitelná vůči obchodním válkám ztratila 2,5 %, nejvíce v indexu Dow Jones Industrial Average.

Akcie krátce snížily ztráty s informací, že ekonomický analytik a komentátor Larry Kudlow, v minulosti zastánce opatření volného obchodu, řekl, že přijal nabídku nahradit Garyho Cohna ve funkci hlavního ekonoického poradce Bílého domu. V interview s CNBC těsně před závěrem obchodování ale řekl, že věří, že tvrdší obchodní opatření proti Číně jsou na místě.

Včera Index S&P 500 klesl 0,6 %, Index Dow Jones Industrial Average oslabil 1 % a Index Nasdaq Composite ztratil 0,2 %.

K prodejnímu sentimentu přispěla rovněž data amerických únorových maloobchodních tržeb, která nedosáhla na očekvání. Následný pokles výnosů amerických dluhopisů přispěl k poklesu cen akcií finančních ústavů. Jejich ziskové marže totiž s poklesem úr. sazeb oslabují.

Akcie společnosti Signet Jewelers klesly 20,2 % poté, co firma zveřejnila předpověď celoročního zisku, která zklamala očekávání.

Akcie Ford rostla 2,2 % s posílením hodnocení titulu ze strany od Morgan Stanley na “nadvážit” z “podvážit” a zvýšila výhled zisku pro tohoto producenta automobilů.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web