Akcie

Akciový trh USA: Indexy padly, vízové restrikce zvýšily obavy vztahů USA a Číny

Středa 9. říjen 2019 19:22

Akciové indexy USA v úterý uzavíraly s velkými ztrátami a blízko denních minim. Zprávy, že USA zavedly vízové restrikce na představitele Číny zastínily komentáře guvernéra Fedu Jeromea Powella. Ty naznačily otevřenost centrální banky dalším redukcím úrokových sazeb.

V úterý akciový index širšího trhu S&P 500 (.SPX) ztratil 1,6 % na 2 893 bodů, hlavní akciový index blue-chips největších a nejvýznamnějších firem Dow Jones Industrial Average (.DJI) oslabil 1,2 % na 26 164 bodů a akciový index dominantně technologických akcií Nasdaq Composite (.IXIC) odepsal 1,7 % na 7 824 bodů.

Své majitele v úterý na burzách USA změnilo podprůměrných 6,74 mld. akcií. V posledních 20 obchodních dnech se v denním průměru plné obchodní seance zobchodovalo zhruba 7,2 mld. akcií.

Data obchodních objemů na konci roku 2018 byly zvýšené kvůli říjnovým a prosincovým propadům akciových cen a s tím spojeným růstem volatility. Během podzimní kulminace aktivity akciového trhu 11. října se s výprodejní akciovou vlnou a růstem volatility obchodovalo 11,44 mld. akcií. Pády akciového trhu USA, nadprůměrná obchodní aktivita a volatilita se přenesly i do listopadu a prosince. Růst akciového trhu a návrat důvěry ale letos volatilitu i obchodní objemy poněkud zredukovaly a vrátily k normálu. Letní vyostření obchodních válek USA a Číny ale opět akceleruje pády akciové burzy a tím i volatilitu s obchodními objemy.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web