Akcie

Akciový trh USA: Pozdní výprodej uvrhl Wall Street do denní ztráty, závažím Facebook a Čína

Pátek 29. květen 2020 20:47

Wall Street ve čtvrtek uzavřel se ztrátou s obratem v pozdní části obchodní seance. Trh poklesem zatížily akcie Facebooku poté, co prezident Spojených států amerických Donald Trump řekl, že podepíše exekutivní příkaz firem sociálních médií. Tiskovou koferenci k Čínské lidové republice Trump pořádá v pátek. Na ní oznámí možná velmi důležitou odpověď Spojených států amerických na schválení návhnu zákona omezující lidská práva Hongkongu Čínou.

Ve čtvrtek akciový index širšího trhu S&P 500 (.SPX) klesl 0,21 % na 3 030 bodů, hlavní akciový index blue-chips největších a nejvýznamnějších firem Dow Jones Industrial Average (.DJI) oslabil 0,58 % na 25 401 bodů a akciový index dominantně technologických akcií Nasdaq Composite (.IXIC) klesl 0,46 % na 9 369 bodů.  

Ve čtvrtek se podobně jako v minulých dnech na burzách USA zobchodovaly stále velmi silné objemy, 11,25 mld. akcií, o něco méně, než kolik se zobchodovalo v posledních 20 obchodních dnech v denním průměru plné obchodní seance, tj. 11,26 mld. akcií.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web