Akcie

Akciový trh USA: S&P 500 po pozdním obratu zavřel níž, přes postoj Fedu nízkých úr. sazeb

Čtvrtek 17. září 2020 19:46

Hlavní akciový index Spojených států amerických S&P 500 ve středu zavřel se ztrátou. V závěru obchodní seance tak převrátil tak převrátil zisky s tím jak ztráty akcií technologických firem převážily prohlášení americké centrální banky, Federálního rezervního systému, které přiložilo optimismus, že podrží úrokové sazby USA blízko nuly delší dobu.

Ve středu akciový index širšího trhu S&P 500 (.SPX) získal 0,46 % na 3 385 bodů, hlavní akciový index blue-chips největších a nejvýznamnějších firem USA Dow Jones Industrial Average (.DJI) vzrostl 0,13 % na 28 032 bodů a hlavní akciový index USA dominantně technologických akcií Nasdaq Composite (.IXIC) odepsal 1,25 % na 11 050 bodů.

Ve středu na burzách USA se obrat trhu promítl zobchodováním silnějšího objemu, než v předchozích dnech, 9,8 mld. akcií. To je více, než kolik se zobchodovalo v posledních 20 obchodních dnech v denním průměru plné obchodní seance, tj. 9,41 mld. akcií. Zklidnění letního průměru z dlouhodobě silných na nadprůměrné úrovně souviselo s uklidněním jarní paniky a akciových výprodejů v souvislosti s koronavirovým šokem spojeným s robustním růstem akciových burz a s oscilací hlavních akciových indexů blízko svých rekordních maxim, svoji stopu zanechávalo i letní prázdninová nižší aktivita akciového trhu kvůli sezónnímu růstu dovolených obchodníků i investorů.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web