Akcie

Akciový trh USA: S&P 500 zavíral se ziskem s růstem nadějí, že Fed zůstane podpůrný

Středa 16. září 2020 22:11

Akcie Spojených států amerických v úterý vzrostly. Investoři doufali, že americká centrální banka, Federální rezervní systém, potvrdí svoji ultraexpanzivní monetární politiku podporující ekonomiku s tím, jak dvoudenní zasedání banky v úterý 15.9. zahájilo.

V úterý akciový index širšího trhu S&P 500 (.SPX) získal 0,52 % na 3 401 bodů, hlavní akciový index blue-chips největších a nejvýznamnějších firem USA Dow Jones Industrial Average (.DJI) vzrostl 0,01 % na 27 996 bodů a hlavní akciový index USA dominantně technologických akcií Nasdaq Composite (.IXIC) připsal 1,21 % na 11 190 bodů.

V úterý na burzách USA se ochlazení prudké korekce předchozího raketového růstu akciového trhu promítlo zobchodováním výrazně méně silných objemů, než v předchozích dnech resp. než v jarním pádu akciového trhu v důsledku koronavirového šoku, 8,99 mld. akcií. To je méně, než kolik se zobchodovalo v posledních 20 obchodních dnech v denním průměru plné obchodní seance, tj. 9,33 mld. akcií. Zklidnění letního průměru z dlouhodobě silných na nadprůměrné úrovně souviselo s uklidněním jarní paniky a akciových výprodejů v souvislosti s koronavirovým šokem spojeným s robustním růstem akciových burz a s oscilací hlavních akciových indexů blízko svých rekordních maxim, svoji stopu zanechávalo i letní prázdninová nižší aktivita akciového trhu kvůli sezónnímu růstu dovolených obchodníků i investorů.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web