Akcie

Akciový trh USA: S&P 500 zavřel na historicky rekordním maximu, akcie Applu, firem zdravotní péče pomohly setřást obavy Delty

Středa 4. srpen 2021 20:08

Hlavní akciový index Spojených států amerických S&P 500 v úterý zavřel na svém historicky rekordním maximu se zisky akcií producenta iPhonů Apple a firem sektoru zdravotní péče. Obavy silného růstu koronavirového kmenu Delta ale sejmuly část lesku optimistické firemní výsledkové sezóny USA druhého čtvrtletí.

V úterý hlavní akciový index širšího trhu S&P 500 (.SPX) posílil 0,82 % na 4 423 bodů, hlavní akciový index blue-chips největších a nejvýznamnějších firem USA Dow Jones Industrial Average (.DJI) vzrostl 0,8 % na 35 116 bodů a hlavní akciový index USA dominantně technologických akcií Nasdaq Composite (.IXIC) posílil 0,55 % na 14 761 bodů.  

Se zvýšenou volatilitou trhu po listopadových prezidentských a kongresových volbách se na burzách USA obrat trhu ustálil v silných objemových otáčkách. Úterní objem 9,28 mld. zobchodovaných akcií burz USA zaostal za denním průměrem plné denní obchodní seance posledních 20 obchodních dnů 9,73 mld. zobchodovaných akcií.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web