Akcie

Akciový trh USA: Wall Street posílil s optimismem mezinárodního obchodu, Čína tlumí očekávání

Čtvrtek 10. říjen 2019 19:23

Akciový trh Spojených států amerických ve středu posílil s nadějemi pokroku obchodních rozhovorů USA a Čínské lidové republiky. Později však akcie zkrátily svůj růst poté, co představitelé Číny řekli, že Čína snížila očekávání jednání tohoto týdne.

Akcie farmaceutické firmy Johnson & Johnson ve středu oslabily 2,0 % poté, co soud ocenil škodu případu antipsychotického léku společnosti Risperdal na 8 mld. USD.

Ve středu akciový index širšího trhu S&P 500 (.SPX) získal 0,9 % na 2 919 bodů, hlavní akciový index blue-chips největších a nejvýznamnějších firem Dow Jones Industrial Average (.DJI) vzrostl 0,7 % na 26 346 bodů a akciový index dominantně technologických akcií Nasdaq Composite (.IXIC) přidal 1,0 % na 7 904 bodů.

Své majitele ve středu na burzách USA změnilo podprůměrných 5,33 mld. akcií. V posledních 20 obchodních dnech se v denním průměru plné obchodní seance zobchodovalo zhruba 7,05 mld. akcií.

Data obchodních objemů na konci roku 2018 byly zvýšené kvůli říjnovým a prosincovým propadům akciových cen a s tím spojeným růstem volatility. Během podzimní kulminace aktivity akciového trhu 11. října se s výprodejní akciovou vlnou a růstem volatility obchodovalo 11,44 mld. akcií. Pády akciového trhu USA, nadprůměrná obchodní aktivita a volatilita se přenesly i do listopadu a prosince. Růst akciového trhu a návrat důvěry ale letos volatilitu i obchodní objemy poněkud zredukovaly a vrátily k normálu. Letní vyostření obchodních válek USA a Číny ale opět akceleruje pády akciové burzy a tím i volatilitu s obchodními objemy.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web