Akcie

Akciový trh USA: Wall Street s pokračujícím pádem technologií ztratil třetí týden v řadě

Pondělí 21. září 2020 18:51

Akcie Spojených států amerických v pátek oslabily. Akcie technologických firem vyprodaly třetí den v řadě. Všechny tři hlavní akciové indexy USA ztratily třetí týden v řadě.

V pátek akciový index širšího trhu S&P 500 (.SPX) ztratill 1,12 % na 3 319 bodů, hlavní akciový index blue-chips největších a nejvýznamnějších firem USA Dow Jones Industrial Average (.DJI) klesl 0,88 % na 27 657 bodů a hlavní akciový index USA dominantně technologických akcií Nasdaq Composite (.IXIC) odepsal 1,07 % na 10 793 bodů.

V týdenním srovnání index S&P 500 ztratil 0,7 %, index Dow Jones Industrial Average stěží klesl a index Nasdaq Composite odepsal 0,6 %. 

V pátek na burzách USA se tradiční kvartální expirace opcí a futures kontraktů akcií a jejich indexů promítla zobchodováním velmi silného objemu, 14,31 mld. akcií, nejvíce od června, kdy proběhlo přenastavené akciových indexů FTSE Russell. Zklidnění letního průměru z dlouhodobě silných na nadprůměrné úrovně souviselo s uklidněním jarní paniky a akciových výprodejů v souvislosti s koronavirovým šokem spojeným s robustním růstem akciových burz a s oscilací hlavních akciových indexů blízko svých rekordních maxim, svoji stopu zanechávalo i letní prázdninová nižší aktivita akciového trhu kvůli sezónnímu růstu dovolených obchodníků i investorů.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web