Akcie

Akciový trh USA: Wall Street skončil výše s nadějemi další státní pomoci ekonomiky

Pondělí 11. leden 2021 20:21

Wall Street v pátek vystoupal na další nová historicky rekordní maxima. Naděje další státní pomoci ekonomice z Washingtonu byly trochu otřeseny komentáři senátora Demnokratické strany Joe Manchina podmíněné fiskální pomoci hospodářství, později však byly podpořeny poté, co nově zvolený prezident Spojených států amerických Joe Biden řekl, že jeho státní pomoc ekonomice bude v objemu bilionů dolarů.

V pátek hlavní akciový index širšího trhu S&P 500 (.SPX) vzrostl 0,55 % na 3 825, bodů, hlavní akciový index blue-chips největších a nejvýznamnějších firem USA Dow Jones Industrial Average (.DJI) vzrostl 0,18 % na 31 098 bodů a hlavní akciový index USA dominantně technologických akcií Nasdaq Composite (.IXIC) vzrostl 1,03 % na 13 202 bodů.

V týdenním srovnání index S&P 500 vzrostl 1,83 %, index Dow Jones Industrial Average zpevnil 1,61 % a index Nasdaq Composite posílil 2,43 %. 

Se zvýšenou volatilitou trhu po volbách se na burzách USA obrat trhu ustálil v silných objemových otáčkách, v pátek s objemem 14,4 mld. zobchodovaných akcií.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web