Akcie

Akciový trh USA: Wall Street uzavřel těkavou seanci se ziskem s protichůdnými zprávami státní podpory ekonomice

Pátek 2. říjen 2020 19:42

Wall Street ve čtvrtek zavřel ziskem v čopované obchodní seanci. Investoři žonglovali s protisměrnými nadějnými i pesimistickými zprávami pokroku rozhovorů státního podpůrného balíčku ekonomice. Signály ekonomického oživení z pandemické recese jsou poslední dobou rovněž smíšené.

Ve čtvrtek akciový index širšího trhu S&P 500 (.SPX) získal 0,53 % na 3 381 bodů, hlavní akciový index blue-chips největších a nejvýznamnějších firem USA Dow Jones Industrial Average (.DJI) vzrostl 0,13 % na 27 817 bodů a hlavní akciový index USA dominantně technologických akcií Nasdaq Composite (.IXIC) připsal 1,42 % na 11 327 bodů.

Ve čtvrtek na burzách USA se obrat trhu 9,55 mld. zobchodovaných akcií  po silných objemech spojených se zářijovou korekcí trhu a s tradiční kvartální expirací opcí a futures kontraktů akcií a jejich indexů vrátil do sfér k svému dlouhodobějšímu nadprůměru. Je to taky méně, než kolik se zobchodovalo v posledních 20 obchodních dnech v denním průměru plné obchodní seance, tj. 10,06 mld. akcií. Zklidnění letního průměru z dlouhodobě silných na nadprůměrné úrovně souviselo s uklidněním jarní paniky a akciových výprodejů v souvislosti s koronavirovým šokem spojeným s robustním růstem akciových burz a s oscilací hlavních akciových indexů blízko svých rekordních maxim, svoji stopu zanechávalo i letní prázdninová nižší aktivita akciového trhu kvůli sezónnímu růstu dovolených obchodníků i investorů.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web