Akcie

Akciový trh USA: Wall Street zavřel níž, termín státní podpory ekonomiky se přiblížil zatím bez dohody

Úterý 20. říjen 2020 23:57

Hlavní akciové indexy Spojených států amerických v pondělí uzavřely ztrátou. Zdálo se, že zákonodárci ve Washingtonu stále bojují s dosažením dohody koronavirové státní pomoci ekonomice před úterním termínem, jenž by podporu umožnil před prezidentskými a kongresovými volbami USA 3.11.

V pondělí akciový index širšího trhu S&P 500 (.SPX) ztratil 1,63 % na 3 427 bodů, hlavní akciový index blue-chips největších a nejvýznamnějších firem USA Dow Jones Industrial Average (.DJI) klesl 1,44 % na 28 195 bodů a hlavní akciový index USA dominantně technologických akcií Nasdaq Composite (.IXIC) odepsal 1,65 % na 11 479 bodů.

V pondělí na burzách USA se obrat trhu 8,698 mld. zobchodovaných akcií  po silných objemech spojených se zářijovou korekcí trhu a s tradiční kvartální expirací opcí a futures kontraktů akcií a jejich indexů vrátil do sfér k svému dlouhodobějšímu nadprůměru. Je to taky méně, než kolik se zobchodovalo v posledních 20 obchodních dnech v denním průměru plné obchodní seance, tj. 9,213 mld. akcií. Zklidnění letního průměru z dlouhodobě silných na nadprůměrné úrovně souviselo s uklidněním jarní paniky a akciových výprodejů v souvislosti s koronavirovým šokem spojeným s robustním růstem akciových burz a s oscilací hlavních akciových indexů blízko svých rekordních maxim, svoji stopu zanechávalo i letní prázdninová nižší aktivita akciového trhu kvůli sezónnímu růstu dovolených obchodníků i investorů.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web