Akcie

Akciový trh USA: Wall Street zavřel níže, inflační nervozita zažehla plošný výprodej

Středa 12. květen 2021 22:51

Akcie Spojených států amerických v úterý zavíraly níže. Rostoucí ceny komodit a nedostatek pracovní síly sytí obavy, že vzdor ujišťování centrální banky USA, Federálního rezervního systému by se krátkodobé cenové růstové skoky mohly přenést do dlouhodobější inflace.

V úterý hlavní akciový index širšího trhu S&P 500 (.SPX) klesl 0,87 % na 4 152 bodů, hlavní akciový index blue-chips největších a nejvýznamnějších firem USA Dow Jones Industrial Average (.DJI) klesl 1,36 % na 34 269 bodů a hlavní akciový index USA dominantně technologických akcií Nasdaq Composite (.IXIC) oslabil 0,09 % na 13 389 bodů.

Se zvýšenou volatilitou trhu po listopadových prezidentských a kongresových volbách se na burzách USA obrat trhu ustálil v silných objemových otáčkách, přesto pokračující růst cen akcií se v posledních týdnech projevuje poklesem volatility i zobchodovaných akciových objemů. Úterní objem 11,78 mld. zobchodovaných akcií burz USA překonal denní průměr plné denní obchodní seance posledních 20 obchodních dnů 10,33 mld. zobchodovaných akcií.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web