Akcie

Americké akciové trhy: Obchodování dominují nejasnosti obchodní politiky

Čtvrtek 8. březen 2018 10:31

Hlavní americké akciové indexy včera končily obcbodování mírně níže: S&P 500 oslabil 0,1 % a indexy Dow Jones Industrial Average a Nasdaq Composite klesly 0,3 %. Trh má potíže číst poslední vývoj politiky zahraničního obchodu USA.

Slib významných cel prezidenta Trumpa ve spojení s dopadem středeční informace odstoupení hlavního ekonomického poradce Trumpa Cohna vystřídalo během dne prohlášení mluvčí Bílého domu Sandersové, že Mexiko, Kanada a případně jiné země mohou být ze seznamu cel vyjmuty. Ceny akcií tak během dne posilovaly a redukovaly denní ztrátu, která v jednu chvíái dosahovala 1,0 %.

Index Dow Jones Industrial Average stahovaly níže především poklesy cen akcií společností Caterpillar (- 1,5 %) a Boeing (- 0,5 %). Obě společnosti se staly cílem zájmu trhu jako hlavní oběti případných cel. Firmy by poškodily vyšší ceny vstupů/kovů a stejně tak i odvetných opatření obchiodních bariér obchodních partnerů USA.

Poindex S&P 500 energetického sektoru poklesem 0,8 % patřil včera k nejvíce slábnoucím ze všech podindexů čelního akciového indexu kvůli poklesu ceny ropy.

Zajímavostí včerejší obchodní seance byla lepším výkonnost domácích, méně kapitalizovaných firem, jež by patrně byly méně poškozeny případným výhrocením mezinárodních obchodních vztahů v podobě odvetných obchodních opatření obchodních partnerů USA proti USA.

Podindex indexu S&P 500 technologií rostl 0,6 %, když největším růstovám impulsem bylo posílení ceny akcie Facebook 2,2 % a akcie poskytovatele software Autodesk 14,9 % v souvislosti s výsledky firmy.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web