ETF

Brexit: Francie trvá na omezení přístupu bank UK na trh EU

Úterý 6. březen 2018 16:36

Ministr hospodářství Francie Bruno le Maire potvrdil během vyjednávání podmínek Brexit restriktivní postoj Francie vůči bankovnímu sektoru Velké Británie. Plán Spojeného království dohody volného obchodu finančních služeb Francie nepodporuje.

Ministr hospodářství Francie Bruno le Maire potvrdil během vyjednávání podmínek Brexit restriktivní postoj Francie vůči bankovnímu sektoru Velké Británie. Plán Spojeného království dohody volného obchodu finančních služeb Francie nepodporuje. Ta upozorňuje, že přijetí takové dohody je málo pravděpodobné. Místo toho svému sousedovi nabízí omezený režim přístupu na volný trh založený na principu ekvivalence, který ovšem není tak konzistentní a může být rychle revokován.

Finanční služby jsou největším daňovým kontributorem Velké Británie a taky proto se předpokládá, že toto téma se stane jedním z nejobtížnějších oříšků celé soustavy Brexit vyjednávání. Některé země EU včetně Francie vycítily šanci získat část objemu finančních služeb Velké Británie, jejíž postavení centra finančního světa se Brexitem dále drolí.

Konečná podoba Brexit má hlavně velký vliv na britskou libru a akcie. Ty v posledních kvartálech rostly s očekáváním mírnějších podmínek Brexit.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web