Akcie

Makroekonomické události eurozóna: Prezidentka ECB Lagardeová komentáři k změně klimatu nepřekvapila, monetární politiku nezmínila

Středa 4. srpen 2021 20:19

Prezidentka Evropské centrální banky Christine Lagardeová ve vystoupení k změně klimatu nepřekvapila. Kromě toho nezmínila aktuální ani budoucí ekonomický vývoj ani monetární politiku, na něž komentáře nemají vliv. Lagardeová rozpracovala přínos ECB k změně klimatu v oblastech analýz, doporučení a klimatu.

Eurozóna: Vystoupení prezidentky Evropské centrální banky Christine Lagardeové na téma Změna klimatu a centrální banky: analýzy, doporučení a činy na Mezinárodní konferenci změny klimatu v Benátkách

Rozbor, důležité komentáře
: Lagardeová rozpracovala přínos ECB k změně klimatu v oblastech analýz, doporučení a klimatu. V rámci ECB například řeší plošný zátěžový test finančního systému zaměřený na klima. V rámci doporučení prezidentka zmínila podmínka zelené transformace podle ECB: efektivní cenu znečištění reflektující skutečné sociální náklady, větší a lepší zveřejnění informací týkajících se klimatu a dokončení unie kapitálových trhů Evropské unie. Mezi příkladové činy ECB mají patřit operace dluhopisů spojených s udržitelným rozvojem ať už v podobě zástavy či v rámci zeleného kvantitatitivního uvolňování.

Hodnocení, dopad na výhkled monetární politiky
: Lagardeová rozpracovala přínos ECB k změně klimatu v oblastech analýz, doporučení a klimatu.Prezidentka Evropské centrální banky Christine Lagardeová ve vystoupení k změně klimatu nepřekvapila. Kromě toho nezmínila aktuální ani budoucí ekonomický vývoj ani monetární politiku, na něž komentáře nemají vliv. ECB dlouhodobě praktikuje velmi ultraexpanzivní monetární politiku, již by mohla redukovat již v dalších měsíc prostřednictvím snížení objemu kvantitativního uvolňování.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web