Akcie

Makroekonomické události USA: Firemní barometr Chicaga v lednu nečekaně klesl na 5-leté minimum

Středa 26. únor 2020 23:11

Firemní barometr Chicaga v lednu překvapivě a navíc silně klesl na 42,9 bodů z 48,9 bodů v prosinci, trh čekal jeho stagnaci na 48,9 bodech. Menší pokles regionální ekonomické aktivity z prosince tak v lednu nestagnoval jak čekal trh, ale značně vzrostl na silnou úroveň, nejsilnější za posledních 5 let.

USA: Firemní barometr Chicaga (1 2020, v bodech)

Skutečnost
: 42,9 (minimum od prosince 2015)
Očekávání
:  48,9
Předchozí
:   48,9

Rozbor
: Menší pokles regionální ekonomické aktivity z prosince tak v lednu nestagnoval jak čekal trh, ale značně vzrostl na silnou úroveň, nejsilnější za posledních 5 let. 

Průměrný Firemní barometr Chicaga posledních tří měsíců klesl na 45,9 bodů. Indexy všech hlavní komponent barometru, hlavně nevyřízených zakázek, jejichž pokles silně vzrostl ze silné na velmi silnou hladinu a taky nových zakázek a produkce, jejichž poklesy vzrostly ze slabší na silnou úroveň. Poněkud klesl i menší růst dodacích lhůt a vzrostl menší pokles zaměstnanosti.

Hodnocení
: Menší pokles regionální ekonomické aktivity z prosince tak v lednu nestagnoval jak čekal trh, ale značně vzrostl na silnou úroveň, nejsilnější za posledních 5 let. Data ukazují na dílčí regionální slabost ekonomiky silně zastoupené automobilovým průmyslem.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web