Akcie

Makroekonomické události USA: Guvernér Fedu Powell v prohlášení uvedl připravenost centrální banky pomoci ekonomice

Úterý 3. březen 2020 23:21

Guvernér centrální banky Spojených států amerických Jerome Powell v mimořádném prohlášení na webových stránkách banky zmínil rizika koronaviru ekonomické aktivity, jejíž fundamenty zůstávají silné. Powell slíbil podle potřeby podporu ekonomiky, v praxi jde o snížení úrokových sazeb, na které trhy v posledních dnech hodně vsází.

Prohlášení guvernéra centrální banky USA Federálního rezervního systému Jeromea Powella

Rozbor (doslovné znění prohlášení)
: Fundamenty ekonomiky USA zůstávají silné. Nicméně koronavirus klade vyvíjející se rizika ekonomické aktivity. Fed pozorně monituruje vývoj a jeho dopady na ekonomický výhled. Použijeme naše nástroje a budeme jednat vhodně k podpoře ekonomiky. 

Hodnocení, dopad výhled monetární politiky
: Guvernér centrální banky Spojených států amerických Jerome Powell v mimořádném prohlášení na webových stránkách banky zmínil rizika koronaviru ekonomické aktivity, jejíž fundamenty zůstávají silné. Powell slíbil podle potřeby podporu ekonomiky, v praxi jde o snížení úrokových sazeb, na které trhy v posledních dnech hodně vsází.

Komentáře guvernéra přišly s kumulací zpráv celosvětového šíření koronaviru, signálů poklesu ekonomické aktivity a propadů akciových trhů. Komentáře mají za cíl uklidnit aktuální paniku finančních trhů i ekonomiky, která je s nejistotou škodlivá a může škody koronaviru zvýšit. 

Fenomén tohoto roku, obavy ekonomického dopadu nejistoty nebezpečí epidemie obávaného nového koronaviru Prudkého akutního respiračního syndromu betakoronavirus 2 SARS-CoV-2 způsobujícího koronavirové respirační onemocnění 2019 COVID-19 ovládá popředí zpráv, finančních trhů i ekonomiky a firem, způsobil nejprudší propady akciových trhů od světové finanční a hospodářské krize 2008 - 2009 a značně omezuje ekonomickou aktivitu.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web