Akcie

Makroekonomické události USA: Index ek. aktivity Fedu New Yorku v září nečekaně silně vzrostl, růst ek. aktivity nečekaně významně zrychlil ze slabého do solidního tempa, zlepšený solidní výhled

Pátek 18. září 2020 16:58

Index ekonomické aktivity Federální rezervní banky New Yorku dle průmyslových firem v září nečekaně silně vzrostl na 17,0 bodů z 3,7 bodů v srpnu, trh čekal jeho růst jen na 9,0 bodů. Extrémní historicky nejsilnějí pokles indexu na extrémní historicky nízkou hodnotu z dubna v květnu, červnu a červenci vystřídalo postupně zmírnění slabosti a až na přechod do solidního růstu ekonomické aktivity dle průmyslových firem regionu v červenci, značně víc než se čekalo. V srpnu ale růst ek. aktivity zpomalil ze solidního na nízké tempo, značně víc, než se čekalo, aby se v září vrátil zpět do solidních hodnot značně nad očekávání trhu. Letní obnovená síla koronaviru v USA a nová vlna uzavírání ekonomiky ve druhé části prázdnin začaly ustupovat a možná právě to je opět patrné ve zlepšených výsledcích. Výhled průmyslových firem regionu pro druhé pololetí se v září vůči srpnu značně zlepšil a zůstává solidní. Pro druhé pololetí průmyslové firmy čekají silnější oživení růstu ekonomické aktivity a počítají pro začátek příštího roku se solidním růstem ekonomické aktivity. Solidní růst ekonomické aktivity ze srpna v září silně opět vystoupal do solidního růstu, mnohem víc, než čekal trh, pro druhé pololetí roku se čeká její silnější oživení se solidním růstem ekonomické aktivity začátkem roku 2021, značně víc než v srpnu.

USA: Index současných obecných ekonomických podmínek Fed New York (9 2020, body)

Skutečnost:   17,0
Očekávání
:      6,0
Předchozí
:       3,7

Extrémní historicky nejsilnějí pokles indexu na extrémní historicky nízkou hodnotu z dubna v květnu, červnu a červenci vystřídalo postupně zmírnění slabosti a až na přechod do solidního růstu ekonomické aktivity dle průmyslových firem regionu v červenci, značně víc než se čekalo. V srpnu ale růst ek. aktivity zpomalil ze solidního na nízké tempo, značně víc, než se čekalo, aby se v září vrátil zpět do solidních hodnot nad očekávání trhu. Letní obnovená síla koronaviru v USA a nová vlna uzavírání ekonomiky ve druhé části prázdnin začaly ustupovat a možná právě to je opět patrné ve zlepšených výsledcích. Výhled průmyslových firem regionu pro druhé pololetí se v září vůči srpnu značně zlepšil a zůstává solidní. Pro druhé pololetí průmyslové firmy čekají silnější oživení růstu ekonomické aktivity a počítají pro začátek příštího roku se solidním růstem ekonomické aktivity. Solidní růst ekonomické aktivity ze srpna v září silně opět vystoupal do solidního růstu, mnohem víc, než čekal trh, pro druhé pololetí roku se čeká její silnější oživení se solidním růstem ekonomické aktivity začátkem roku 2021, značně víc než v srpnu.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web