Akcie

Makroekonomické události USA: Index ekonomické aktivity Fedu New Yorku v červenci vzrostl o něco víc, než se čekalo

Úterý 16. červenec 2019 19:53

Index ekonomické aktivity Federální rezervní banky New Yorku dle průmyslových firem v červenci vzrostl na 4,3 z - 8,6 v červnu, trh čekal jeho menší růst na 2,0. Po červnovém propadu solidního růstu ekonomické aktivity z května do menšího poklesu se tak dle regionálních průmyslníků v červenci ekonomická aktivita vyhoupla opět do menšího růstu, trh čekal tento obrat ale o něco menší růst ekonomické aktivity.

USA: Index současných obecných ekonomických podmínek Fed New York (7 2019)

Skutečnost
: 4,3
Očekávání
:  2,0
Předchozí
: - 8,6

Rozbor
: V průmyslových firmách v červenci značně oslabil pokles nových zakázek, naopak pokles zaměstnanosti se zvýšil. Není sice velký, ale i tak největší za poslední téměř tři roky.

V průmyslových firmách index očekáváné ekonomické aktivity v červenci vzrostl na 30,8 z 25,7 v červnu. V červenci rovněž vůči červnu posílilo očekávání růstu nových zakázek, investičních/kapitálových a technologických výdajů.

Hodnocení
: Červencová data ukazují stabilizaci nečekaného nástupou slabosti z června patrného i v jiných regionálních indexech ekonomické resp. průmyslové aktivity (Fedu Philadelphia, Firemní barometr Chicaga apod.)

Agregátní data průmyslové aktivity jako je Index ISM zpracovatelského průmyslu vykazují již více měsíců jen slabý růst, růst hrubého domácího produktu zatím ale stále je solidní díky robustnímu růstu domácí poptávky reprezentované službami a maloobchodními tržbami.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web