Akcie

Makroekonomické události USA: Index ekonomické aktivity Fedu New Yorku v srpnu nečekaně vzrostl, ale jen mírně

Pátek 16. srpen 2019 0:02

Index ekonomické aktivity Federální rezervní banky New Yorku dle průmyslových firem v srpnu překvapivě vzrostl na 4,8 z 4,3 v červenci, trh čekal jeho menší pokles na 2,0. Mírný růst ekonomické aktivity regionu New Yorku tak drobně posílil ač měl dle očekávání trhu poněkud klesnout.

USA: Index současných obecných ekonomických podmínek Fed New York (8 2019)

Skutečnost
: 4,8
Očekávání
:  2,0
Předchozí
:   4,3

Rozbor
: V průmyslových firmách se v srpnu z nepatrného červencového poklesu obnovil růst nových zakázek, byť jen menší. V srpnu též oslabil pokles zaměstnanosti z července.

Půlroční výhled: V průmyslových firmách index očekáváné ekonomické aktivity v srpnu klesl na 25,7 z 30,8 v červenci. V srpnu rovněž vůči červenci oslabilo očekávání růstu nových zakázek, ale naopak se zvýšilo očekávání růstu zaměstnanosti a investičních/kapitálových a technologických výdajů.

Hodnocení
: Srpnová data potvrzují stabilizaci nečekaného nástupou slabosti z června patrného i v jiných regionálních indexech ekonomické resp. průmyslové aktivity (Fedu Philadelphia, Firemní barometr Chicaga apod.).

Agregátní data průmyslové aktivity jako je Index ISM zpracovatelského průmyslu vykazují již více měsíců jen slabý růst, růst hrubého domácího produktu zatím ale stále je solidní díky robustnímu růstu domácí poptávky reprezentované službami a maloobchodními tržbami.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web