Akcie

Makroekonomické události USA: Prezident Trump omezil leteckou dopravu s Evropou, ceny akcií poté prudce oslabily

Pátek 13. březen 2020 21:14

Prezident Spojených států amerických Donald Trump omezil leteckou dopravu s Evropou. Obyvatelé kontinentální Evropy od soboty 14.3. nemohou cestovat do USA. Opatření mají zabránit šíření koronaviru do USA z Evropy. Opatření předcházelo prudkým akciovým poklesům, ztráty počítaly hlavně letecké společnosti.

Omezení se týká obyvatel, kteří posledních 14 dnů pobývali v zemích Schengenského volného prostoru Evropské unie bez Spojeného království Velké Británie a Severního Irska a Irska na 30 dnů od půlnoci 13.3. 2020. Omezení neplatí pro rezidenty USA a jejich nejbližší příbuzné. Nákladní přeprava omezením dotčena není. 

Opatření mají zabránit šíření koronaviru do USA z Evropy. Opatření předcházelo prudkým akciovým poklesům. Hlavní akciové indexy USA ve dvou dnech po opatření po prudkých poklesech předchozích dnů odepsaly dalších závratných téměř 15 %. Ztráty počítaly hlavně letecké společnosti.  Sentiment obecně akciových trhů ale zamrzl a nejistota a rizika se prudce zvýšila jednak vzhledem k nebezpečí šíření koronaviru a taky kvůli růstu ekonomických rizik dopadů koronaviru resp. opatření uvalených k jeho kontrole na světovou ekonomiku.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web