Akcie

Makroekonomické události USA: Prodeje starších/existujících domů v dubnu padly o něco méně, než se čekalo

Čtvrtek 28. květen 2020 21:31

Prodeje starších/existujích domů Spojených států amerických v dubnu v anualizovaním vyjádření klesly na 4 330 000 z 5 270 000 v březnu, trh čekal jejich pokles na 4 300 000. Meziměsíční pokles - 17,8 % byl nižší poklesu očekáváného - 18,9 %. Trend solidního růstu trhu domů USA pokračoval i začátkem tohoto roku, krátce před úderem koronaviru, uzavření ekonomiky v dubnu ale z drtivého poklesu nevynechalo ani segment starších/existujících domů.

USA: Prodeje starších/existujících domů (4 2020, anualizovaně)

Skutečnost
: 4 330 000
Očekávání
:  4 300 000
Předchozí
:   5 270 000

USA: Prodeje starších/existujících domů
 (4 2020, anualizovaně, meziměsíční změna)

Skutečnost
: - 17,8 %
Očekávání
:  - 18,9 %
Předchozí
:     - 8,5 %

Rozbor
: K výsledkům silného poklesu prodejů starších domů Lawrence Yun, hlavní ekonom asociace sektoru realit řekl: “Aktuální nabídka realit na trhu stále přitahuje kupce a podporuje ceny domů. Rekordně nízké hypoteční úr. sazby pravděpodobně do konce roku zůstanou a budou klíčovým faktorem táhnoucím poptávku po domech s tím jak ekonomiky států budou otevírat. Stále však k potlačení růstu cen nemovitostí bude třeba jejich širší nabídka a silnější výstavba domů.” Yun si rovněž všímá přesunu poptávky od bytů k domům: “Zdá se, že sledujeme přesun preference k rodinným domům od bytů. Tento trend může být dlouhodobější s tím jak zaměstnání na dálku a větší potřeby bydlení budou obecně převažovat i poté, co vybředneme z koronakrize.

Hodnocení
: Trend solidního růstu trhu domů USA pokračoval i začátkem tohoto roku, krátce před úderem koronaviru, uzavření ekonomiky v dubnu ale z drtivého poklesu nevynechalo ani segment starších/existujících domů.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web