Akcie

Očekávané makroekonomické a finanční události týdne 9. - 13.8. eurozóna: Indexy ZEW Německa a eurozóny mají v srpnu vykázat další pokles očekávání ale současně i oživení současné situace

Pátek 6. srpen 2021 20:57

Indexy ZEW sentimentu ekonomických očekávání a současné ekonomické situace Německa a eurozóny (8 2021, 10.8.) je hlavní makroekonomickou událostí týdne 9. - 13.8. eurozóny. Indexy mají vůči červenci přinést další pokles očekávání ale současně i pokračování oživení současné situace.

Indexy ZEW sentimentu ekonomických očekávání a současné ekonomické situace Německa a eurozóny (8 2021, 10.8.): Indexy mají vůči červenci přinést další pokles očekávání ale současně i pokračování oživení současné situace. Ačkoliv koronavirový typ Delta nadále ohrožuje ekonomiky, převládá očekávání, že hospodářství již tolik zasažena nebudou jako údery viru předtím. Navíc červencové výsledky indexů přinesly data úrovní předpandemického roku 2019. Hodnocení současné situace se silným skokem dostalo ze záporných do kladných hodnot, tedy po více než roce převažovalo, byť zatím jen nevýrazně, příznivé hodnocení současné situace nad hodnocením nepříznivým. Tolik nevadil pokles očekávání, protože ta jsou automaticky pod tlakem silným růstem hodnocení současné situace. Navíc očekávání zůstávají stále robustní. Slibné výsledky ekonomického sentimentu jsou příznivé pro akcie a euro a jsou nepříznivé pro dluhopisy.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web