Akcie

Očekávané makroekonomické události týdne (19.-23.4.) USA: Prodeje domů i v březnu pokračovaly v expanzi

Pátek 16. duben 2021 22:09

Prodeje starších resp. existujících domů (3 2021, 22.4.) a prodeje nových domů (3 2021, 23.4.) jsou hlavní makroekonomické události týdne Spojených států amerických. Jejich silný růst má pokračovat i v březnu.

Prodeje starších resp. existujících domů (3 2021, 22.4.): Silný růst prodejů starších resp. existujících domů má pokračovat i v březnu. Po pádu prodejů starších/existujících domů USA v dubnu, tedy v měsíci, kdy i ekonomika pravděpodobně dosedla na dno krize, se aktivita vracela. Poptávku aktuálně podporuje oslabení pandemie, otevírání ekonomiky s uvolněním úspor vlivem potlačené poptávky kvůli zavřeným obchodům a nákupním možnostem a silná fiskální a monetární podpora ekonomiky v podobě nízkých úrokových sazeb. Růst hypoteřních úrokových sazeb, nižší nabídka nemovitostí a pokračující silný růst cen domů zatím prodeje příliš nevykolejily.

Prodeje nových domů
 (3 2021, 23.4.): Silný růst nových domů má pokračovat i v březnu. Koronaviroý fenomén se v segmentu trhu nových domů a jejich prodejů projevil jen menší krátkou korekcí. Poptávku aktuálně podporuje oslabení pandemie, otevírání ekonomiky s uvolněním úspor vlivem potlačené poptávky kvůli zavřeným obchodům a nákupním možnostem a silná fiskální a monetární podpora ekonomiky v podobě nízkých úrokových sazeb. 

Očekávaný dopad událostí na trhy
: Robustní růst trhu domů je příznivý pro akcie a dolar a nepříznivý pro zlato a dluhopisy.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web