Akcie

Očekávané makroekonomické události týdne 19. - 23.7. eurozóna: ECB úrokové sazby nezmění, červencové PMI mají ještě vzrůst

Pondělí 19. červenec 2021 20:22

Rozhodnutí Evropské centrální banky monetární politiky včetně úrokových sazeb a kvantitativního uvolňování (22.7.) a indexy PMI Francie, Německa a eurozóny zpracovatelského průmyslu, služeb a ekonomické aktivity (7 2021, 23.7.) jsou hlavní makroekonomické události týdne 19. - 23.7. eurozóny. ECB úrokové sazby dle trhu nezmění, zatímco silný růst ekonomické aktivity eurozóny by se měl v porovnání s červnem ještě zvýšit.

Rozhodnutí Evropské centrální banky monetární politiky včetně úrokových sazeb a kvantitativního uvolňování (22.7.): ECB úrokové sazby dle trhu nezmění. Rovněž lze předpokládat, že banka nezmění ani objemy kvantitativního uvolňování, čeká se však diskuse restrikce tohoto typu monetární expanze kvůli ústupu koronavirové pandemie. 

Indexy PMI Francie, Německa a eurozóny zpracovatelského průmyslu, služeb a ekonomické aktivity
 (7 2021, 23.7.): Silný růst ekonomické aktivity eurozóny by se měl v porovnání s červnem ještě zvýšit. Analytici čekají, že podobně jako v Německu a Francii by i v celé eurozóně měl ustoupit růst zpracovatelského průmysl. Oslabení by ale mělo být přebito další akcelerací růstu aktivity služeb.

Očekávaný dopad událostí na trhy
: Pokračující ultraexpanzivní monetární politika ECB je příznivá pro akcie a dluhopisy a nepříznivá pro euro, dynamický růst ekonomické aktivity je příznivý pro akcie a euro, nepříznmivý pro dluhopisy.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web