Akcie

Očekávané makroekonomické události USA: Index PMI průmyslu, služeb a ekonomiky Francie, Německa a eurozóny a Index Ifo mají v květnu potvrdit další zmírnění slabosti

Pondělí 22. červen 2020 19:21

Indexy PMI zpracovatelského průmyslu, služeb a ekonomiky Francie, Německa a eurozóny (6 2020, 23.6.) a Index Ifo (6 2020, 24.6.) jsou hlavní makroekonomické události týdne Německa a eurozóny. Trh za červen vůči květnu čeká jejich další zmírnění slabosti.

Indexy PMI zpracovatelského průmyslu, služeb a ekonomiky Francie, Německa a eurozóny (6 2020, 23.6.): Trh za červen vůči květnu čeká jejich další zmírnění slabosti. Po drtivém propadu v březnu a dubnu v květnu indexy mírně otočily do růstu. Za červen trhy obecně přibližně čekají snížení tempa poklesu z velmi silné rychlosti na silnou. Recese francouzského zpracovatelského průmyslu by se měla v červnu vůči květnu utlumit z velmi silné na decentní hladinu. 

Index Ifo
 (6 2020, 24.6.): Trh za červen vůči květnu čeká jeho další zmírnění slabosti. Zlepšit by se mělo hodnocení současné situace, očekávání i celkového klimatu. Přes zlepšování nicméně podnikatelské klima je stále ostře sraženo včetně hodnocení současné situace a očekávání i skrz hlavní německá odvětví. Snad jen ve stavebnictví hodnocení současné situace přes prudké, koronavirovým šokem způsobené jarní poklesy klimatu, současné situace a očekávání zůstává pohhled na současnou situaci solidní. 

Očekávaný dopad dat na trhy
: Slabost ekonomické aktivity eurozóny a německého podnikatelského klimatu patrně setrvá i v červnu přes její útlum, proto jsou data stále nepříznivá pro akcie a euro a jsou příznivá pro dluhopisy.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web