Akcie

Očekávané makroekonomické události USA týdne: V červenci podle trhu Index ISM průmyslu vzrostl a slabost trhu práce ustoupila, Index ISM služeb oslabil

Pondělí 3. srpen 2020 15:00

Index ISM zpracovatelského průmyslu (7 2020, 3.8.), Index ISM služeb (7 2020, 5.8.) a měsíční zpráva trhu práce (7 2020, 7.8.) jsou hlavní makroekonomické události týdne USA. Trh čeká, že vůči červnu Index ISM zpracovatelského průmyslu meziměsíčně vzroste, že index ISM služeb meziměsíčně klesne a že historická slabost trhu práce ochabne.

Index ISM zpracovatelského průmyslu (7 2020, 3.8.): Trh čeká, že vůči červnu Index ISM zpracovatelského průmyslu meziměsíčně vzroste. Růst odvětví by se měl vůči červnu zvýšit z nízké na solidní rychlost. 

Index ISM služeb
 (7 2020, 5.8.): Trh čeká, že vůči červnu Index ISM služeb meziměsíčně klesne. Růst aktiivity odvětví by měl přes snížení zůstat solidní.

Měsíční zpráva trhu práce
 (7 2020, 7.8.): Trh čeká, že vůči červnu historická slabost trhu práce ochabne. Míra nezaměstnanosti by nicméně přes pokles na 10,5 % měla zůstat velmi vysoká. Koronavirový šok trh práce velmi rozkolísal. Lidé se vrací do práce, proto roste zaměstnanost a nezaměstnanost klesá, tento pohyb ale omezuje růst trvalejší nezaměstnanosti způsobené slabou poptávkou či změnami struktury ekonomiky. 

Dopad očekávaných událostí na trhy
: Aktivita zpracovatelského průmyslu a služeb solidně roste a tak je dobrá pro akcie a dolar a nepříznivá pro zlato a dluhopisy. Velká slabost trhu práce má na trhy opačný dopad.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web