Akcie

Očekávané události eurozóna: Červencové Indexy PMI eurozóny a Ifo Německa mají trochu oslabit, ECB úrokové sazby má ponechat beze změn

Pondělí 22. červenec 2019 20:22

Indexy PMI zpracovatelského průmyslu, služeb a celé ekonomiky Francie, Německa a eurozóny (7 2019, 24.7.), Ifo (7 2019, 26.7.) a rozhodnutí Evropské centrální banky monetární politiky včetně úrokových sazeb (26.7.) jsou hlavní makroekonomické události týdne eurozóny. Předstihové indexy ekonomické aktivity mají vykázat další slábnutí. ECB své hlavní úrokové sazby změnit nemá, může však realizovat další posílení monetární expanze.

Indexy PMI zpracovatelského průmyslu, služeb a celé ekonomiky Francie, Německa a eurozóny (7 2019, 24.7.): Indexy mají opět drobně oslabit a potvrdit tak slábnutí růstu ekonomické aktivity Francie, Německa i eurozóny.

Index Ifo
(7 2019, 26.7.): Index Ifo má decentně oslabit a potvrdit tak slábnutí růstu německé ekonomiky. Mírně klesnout mají podindexy současné situace i očekávání.

Rozhodnutí ECB monetární politiky včetně úrokových sazeb
(26.7.): Banka na svém posledním zasedání monetární politiky 6.6. sice úrokové sazby dle očekávání nezměnila, nicméně prodloužila výhled stagnace svých úrokových sazeb minimálně do konce prvního pololetí 2020. Dva týdny poté její prezident Mario Draghi naznačil další možnou podporu ekonomice expanzivnější monetární politikou.

Očekávaný dopad událostí na trhy
: Slábnoucí předstihová data ekonomické aktivity jsou nepříznivá pro akcie a euro, ale jsou dobrá pro dluhopisy. Signály ECB expanzivnější monetární politiky jsou dobré pro akcie a dluhopisy, nepříznivé pro euro.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web