Akcie

Očekávané události týdne USA: Růst HDP pokračuje, smíšená data trhu domů

Pondělí 22. červenec 2019 20:21

Prodeje existujících resp. starších domů (6 2019, 23.7.), prodeje nových domů (6 2019, 24.7.) a hrubý domácí produkt jsou hlavní makroekonomické událosit týdne Spojených států amerických. Trh nemovitostí USA pokračuje ve smíšených trendech, růst americké ekonomiky má ve druhém kvartálu mírně oslabit.

Prodeje existujících resp. starších domů (6 2019, 23.7.), prodeje nových domů (6 2019, 24.7.): Trh čeká pokračování obecně spíše stagnujícího trendu ukazatelů prodejů existujících domů stejně jako dat nové výstavby, tedy zahájení a povolení staveb domů. Prodeje nových domů ale rostou solidně. Trh domů tak poslední dobou poskytuje smíšené signály.

Hrubý domácí produkt
(2Q 2019, 26.7. 2019): HDP má i ve druhém kvartálu pokračovat ve slábnutí svého růstu. Sice hlavní tahoun růstu ekonomiky, spotřeba domácností, opět zrychlila svůj růst, k oslabení růst hospodáství ale stahuje nizký růst nerezidenčních investic a pokles rezidenčních investic a taky nižší růst čistého exportu. Právě tyto komponenty HDP oslabují nejistoty obav nebezpečí mezinárodního obchodu včetně protekcionismu v podobě obchodních a celních válek USA se svými hlavními obchodními partnery, Čínskou lidovou republikou, Evropskou unií, Mexikem apod. a taky odcházení Spojeného království Velké Británie a Severního Irska z Evropské unie a z toho plynoucího poklesu růstu globální ekonomiky.

Očekávaný dopad událostí na trhy
: Slábnoucí růst ekonomiky USA je příznivou zprávou pro dluhopisy a zlato a nepříznivou informací pro akcie a dolar.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web