Akcie

Očekávané události USA: Indexy ISM průmyslu, služeb, produktivita práce/mzdy/jednotkové pracovní náklady, zaměstnanost

Pondělí 1. červen 2020 15:36

Index ISM zpracovatelského průmyslu (5 2020, 1.6., 16.00 SEČ), Index ISM služeb (5 2020, 3.6.), produktivita práce, mzdy a jednotkové pracovní náklady (1Q 2020, revize, 4.6.) a měsíční zpráva trhu práce (5 2020, 5.6.) jsou hlavní makroekonomické zprávy týdne Spojených států amerických. Slabost produkčního sektoru, služeb a trhu práce by se měla snížit, měla by ale zůstat značná.

Index ISM zpracovatelského průmyslu (5 2020, 1.6., 16.00 SEČ): V dubnu aktivita odvětví prudce oslabila, květen by měl přinést zmírnění slabosti s postupným otevíráním ekonomiky. Oživení aktivity ale zdá se bude mírné. 

Index ISM služeb
 (5 2020, 3.6.): V dubnu aktivita odvětví prudce oslabila, květen by měl přinést zmírnění slabosti s postupným otevíráním ekonomiky. Oživení aktivity ale zdá se bude mírné. 

Produktivita práce, mzdy a jednotkové pracovní náklady
 (1Q 2020, revize, 4.6.): Produktivita práce s propadem hrubého domácího produktu silně klesla, ale méně než se čekalo. 

Měsíční zpráva trhu práce
 (5 2020, 5.6.): Rekordní vzestup nezaměstnanosti ještě zřejmě nekončí. Jednak řada zaměstnanců nemohla předchozí měsíc plně reportovat a zpožděné registrace nezaměstnanosti se přenesou do května, jednak pomalé oživení ekonomiky vede k dalšímu propouštění zaměstnanců. Tyto efekty převáží návrat zaměstnanců do zaměstnání po nemoci, karanténě či placených nebo nepolacenýách dovolených. 

Očekávaný dopad dat na trhy
: Slabost aktivity sektorů ekonomiky a trhu práce je příznivá pro dluhopisy a zlato a nepříznivá pro dolar a akcie. Slabost produktivity práce je nepříznivá pro dolar, akcie, dluhopisy i zlato.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web