Akcie

Očekávané události USA týdne: Index spotřebitelského sentimentu, prodeje nových domů, PCE, Firemní barometr Chicaga

Úterý 25. únor 2020 0:10

Index spotřebitelského sentimentu Conference Board (2 2020, 25.2.), Prodeje nových domů (1 2020, 26.2), Index cen spotřebitelských výdajů PCE (1 2020, 28.2.) a Firemní barometr Chicaga (2 2020, 28.2.) jsou hlavní makroekonomické události týdne Spojených států amerických. Robustní spotřebitelský centiment má drobně posílit, prodeje nových domů mají nadále silně růst, inflace by se měla poněkud zvýšit a recese regionální ekonomiky snížit, byť by měla zůstat značná.

Index spotřebitelského sentimentu Conference Board (2 2020, 25.2.): Robustní spotřebitelský centiment má drobně posílit. Sílu spotřebitelské nálady upevňuje hlavně silný trh práce. 

Prodeje nových domů 
(1 2020, 26.2): prodeje nových domů mají nadále silně růst. Rovněž data posledních kvartálů nové výstavby a prodejů existujících/starších domů potvrzují silný růst trhu domů. 

Index cen spotřebitelských výdajů PCE
 (1 2020, 28.2.): Inflační data jsou poslední dobou převážně centrované pod cíl centrální banky USA, Federálního rezervního systému. Poslední data ale naznačují její dílčí vzestup. 

Firemní barometr Chicaga
 (2 2020, 28.2.): recese regionální ekonomiky snížit, byť by měla zůstat značná. Jiná únorová data regionální ekonomické aktivity zřejmě ještě v reakci na oslabení obchodních válek vykázala silný vzestup růstu, proto i tento indikátor mlže přinést příznivé překvapení. 

Očekávaný dopad dat na trhy
: silný spotřebitelský sentiment a růst trhu domů jsou příznivé pro akcie a dolar a nepříznivé pro dluhopisy a zlato. Recese regionální ekonomiky a inflace pod cílem centrální banky USA, Federálního rezervního systému, má na trh opačný dopad.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web