Akcie

Očekávané události USA: Únorové CPI a PPI mají potvrdit inflaci blízko cíle Fedu

Úterý 10. březen 2020 22:50

Index spotřebitelských cen CPI (2 2020, 11.3.) a index produkčních cen PPI (2 2020, 12.3.) jsou hlavní makroekonomické události týdne Spojených států amerických. Trh čeká, že oba inflační ukazatele budou fluktuovat i v únoru kolem cíle centrální banky USA Federálního rezervního systému.

Index spotřebitelských cen CPI (2 2020, 11.3.), Index produkčních cen PPI (2 2020, 12.3.): Inflační data byla poslední kvartály převážně centrovaná pod cíl centrální banky USA, Federálního rezervního systému. Poslední data ale naznačují její dílčí vzestup a přilnutí k cíli Fedu. Jakkoliv útok koronaviru znamená vedle škod sociálních omezení ekonomické aktivity, dopad na cenovou hladinu je ještě méně predikovatelnější. Záležet bude hlavně na době trvání epidemie a jejím dopadu na ekonomickou aktivitu. Základní scénář trvání epidemie 1 - 2 kvartály by mohl vést k dílčím výkyvům inflace, které by ale měly být velmki krátkodobé. 

Inflace blízko cíle centrální banky a tedy blízko svého normálu je příznivou zprávou pro akcie, dolar, dluhopisy i zlato.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web