Akcie

Politika UK: Průzkumy ukazují, že většina Britů souhlasí s premiérem, tedy s brexitem za každou cenu

Středa 14. srpen 2019 0:02

Většina Britů se podle zprávy Reuters domnívá, že premiér Spojeného království Velké Británie a Severního Irska musí UK dostat z Evropské unie za jakoukoliv cenu, i kdyby to znamenalo deaktivaci parlamentu UK. Zpráva cituje průzkum veřejného mínění pro deník Daily Telegraph z 12.8.

Průzkum ukázal, že 54 % dotázaných po odečtení nerozhodných hlasů schvaluje, aby Johnson zajistil brexit jakýmkoliv způsobem včetně deaktivace parlamentu pokud by to bylo nezbytné, aby zabránil poslancům, aby brexit zastavili. Nesouhlas s tvrzením vyslovilo zbylých 46 % rozhodlých dotázaných.

Stejný průzkum ukázal, že se podpora Konzervativní strany po nástupu Johnsona do jejího čela zvýšila o 6 procentních bodů na 31 %, opoziční Labouristickou stranu by dle šetření volilo 27 %.

Boris Johnson, předseda vlády UK slíbil, že UK z EU dostane v termínu brexitu do 31.10 lépe s dohodou s EU nebo bez ní i vzdor tomu, že parlament UK s tímto postupem několikrát hlasováním vyjádřil nesouhlas. Johnson deaktivaci parlamentu nevyloučil proto, aby poslancům zabránil blokovat brexit bez dohody.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web