Akcie

RWE hlásí prudký obrat do zisku, zisk nad očekáváním stejně jako plán dividendy

Úterý 13. březen 2018 12:31

Producent energie RWE oznámila zisk na akcii za rok 2017 2 EUR ve srovnání s očekáváním trhu 1,968 EUR. Čistý zisk za minulý rok dosáhl 1,9 mld. EUR ve srovnání se ztrátou 5,7 mld. EUR v roce 2016.

V této souvislosti firma ohlásila vyplacení speciální dividendy akcionářům a rovněž čeká zvýšení dividendy více než se čekalo v roce 2019. RWE předpokládá růst standardní dividendy na 0,7 EUR na akcii letos z 0,5 EUR loni s dalším plánovaným zvýšením v roce 2019. Trh čekal, že za rok 2018 a 2019 bude dividenda stabilní 0,71 EUR na akcii.

Tento týden byl zveřejněn plán, podle kterého se RWE stane třetí největší firmou obnovitelných zdrojů Evropy rozděleném Innogy s konkurentem E.ON. Dohoda dá RWE kontrolu nad segmenty obnovitelných zdrojů Innogy a E.ON. Z jednoho z největších evropských producentů oxidu uhličitého se stane třetí největší výrobce čisté energie za italským Enelem a španělskou Iberdrolou. E.ON se podle dohody zaměří na sítě energií a plynu Innogy, čímž zvýší svůj podíl na zisku z regulovaných aktiv na zhruba 80 % z 65 % a získá taky 50 mil. evropských klientů. E.ON si podle dohody ponechá některá aktiva obnovitelných zdrojů, zvláště větrný park Rampion na jihovýchodě Británie.

Cena akcie RWE dnes navyšuje zisky z pondělí po oznámení dohody s E.ON, posiluje 10,5 % (cena akcie E.ON dnes roste 11,4 %). Ceny akcií RWE a E.ON dnes s převahou rostou nejvíce z celého indexu DAX.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web