Komodity

Severní Korea: Severní Korea překvapivě signalizuje vůli k jednání a zlepšení vztahů

Úterý 6. březen 2018 16:33

Podle oficiální tiskové agentury KLDR se severokorejský vůdce KIm Čong - Un setkal s čelními vládními představiteli Jižní Koreje. KIm Čong - Un podle zmíněné agentury uvedl, že bude významně usilovat o pokrok ve vztazích obou korejských států.

Podle oficiální tiskové agentury KLDR se severokorejský vůdce KIm Čong - Un setkal s čelními vládními představiteli Jižní Koreje. KIm Čong - Un podle zmíněné agentury uvedl, že bude významně usilovat o pokrok ve vztazích obou korejských států a o sjednocení.

Vztahy USA a KLDR se vyhrotily během minulého roku během raketových zkoušek Severní Koreje, což vedlo k vzájemným verbálním atakům prezidenta USA a Kim Čong - Una. Obě země nicméně potvrzují ochotu k vyjednávání. Příkopem v pohledech obou zemí je požadavek USA na denuklearizaci korejského poloostrova.

Eskalace napětí vedla během části druhého pololetí 2017 začala ovliňovat finanční trhy, když ceny akcií v reakci oslabovaly. Investoři totiž přeferovali investice bezpečnějších aktiv. Dodnes tak nevyjasněná politická situace korejského poloostrova udržuje poptávku po zlatu.

Dnešní zpráva ovšem může zčásti vést k posílení cen akcií a oslabení ceny zlata s vizí trvalejšího uklidnění politického diplomatického konfliktu.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web