Akcie

Světová ekonomika: USA se oficiálně připojily zpět k Pařížské dohodě klimatu

Čtvrtek 25. únor 2021 18:31

Spojené státy americké se oficiálně připojily zpět k Pařížské dohodě klimatu, poté, co je od smlouvy odpojila administrativa předchozího prezidenta USA Donalda Trumpa. USA tak oživily globální boj proti změně klimatu Vláda nového prezidenta Joe Bidena plánuje drastické škrty emisí během příštích 30 let.

USA oficiálně od dohody odstoupily den po prezidentských volbách 4.11. 2020 s odůvodněním, že akce klimatu by byly příliš drahé. Krátce nato po nich nový prezident USA Joe Biden první den v úřadu 20.1. 2021 nařídil znovupřijetí dohody. Po uplynutí 30-denní lhůty se USA  oficiálně k dohodě opět připojily. Dohodu podepsalo 200 zemí v roce 2015, přičemž USA byly jedinou zermí, která od dohody odstoupila.

John Kerry, bývalý ministr zahraničí USA a nyní klimatický zmocněnec USA řekl, že USA zkusí dohnast ztracený čas během vlády Trumpa. Biden slíbil nastavit cestu k čistým nulovým emisím USA do roku 2050. Na globální summitu klimatických lídrů 22.4. má Biden prezentovat příští cíl redukce emisí USA do roku 2030.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web