Akcie

USA: Firemní barometr Chicaga v březnu oslabil víc, než se čekalo, zůstává ale silný

Čtvrtek 29. březen 2018 22:13

Firemní barometr Chicaga v březnu klesl na 57,4 z 61,9 v únoru, trh čekal menší pokles na 62,0. Růst ek. aktivity regionu tak citelně oslabil, přesto zůstává silný. Regionální data ek. aktivity signalizují drobné oslabení růstu ekonomiky.


USA: Firemní barometr Chicaga (03 2018)

Skutečnost: 57,4 (roční minimum)
Očekávání:  62,0
Předchozí:    61,9 

Rozbor: Data znamenají citelnější oslabení růstu ek. aktivity regionu s větším zastoupením automobilového průmyslu, víc než se čekalo. Je to třetí zpomalení růstu ek. aktivity v řadě. Přestože agregátní data za první kvartál zaostávají za čtvrtým čtvrletím, stále jde o druhý nejlepší kvartál od 2Q 2014 a nejlepší 1Q od roku 2011. Přes zpomalení růstu ek. aktivity růst zůstává silný. Z hlavních parametrů barometru se oslabení vyhnul pouze ukazatel zaměstnanosti, ten je na druhé nejvyšší hodnotě za poslední rok.

Hodnocení: Regionální data ek. aktivity za 1Q jsou poněkud slabší a tím ukazují na zpomalení růstu ekonomiky, to by však mělo být pouze drobné. Růst hospodářství zůstává solidní.

Dopad na trhy: Data jsou určitým zklamáním a tím i nepříznivá pro dolar a akcie a dobrá pro dluhopisy a zlato. Celkově ovšem síla dat přetrvává a dlouhodobější dopad na trhy je opačný. Dolar k euru po zprávě sílí 0,2 % na 1,23. Akciový index S&P 500 E - mini po zprávě přidává 1 %.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web