Akcie

Akcie USA v pondělí oslabily v obavách o padající tureckou liru

Úterý 14. srpen 2018 12:22

Akcie USA v pondělí klesly. Globální neklid kvůli propadu turecké měny se rozšířil i na Wall Street. Hlavní akciové indexy S&P 500 a Dow Jones Industrial Average ve ztrátě počtvrté v řadě.

Finanční akcie patřily k nejvíce prodávaným titulům kvůli obavám z turecké nestabiliity. Akcie Citigroup, Bank of America, Wells Fargo a JPMorgan Chase oslabily mezi 0,8 % a 2,2 %.

Slib turecké centrání banky stabilizovat rychle devalvující tureckou liru investory zatím neuklidnil. Měna dosud letos ztratila přibližně 40 % vůči dolaru.

Index S&P 500 klesl o 0,4 % na 2 822 bodů, Index Dow Jones Industrial Average propadl o 0,5 % na 25 188 bodů a Index Nasdaq Composite ztratil 0,3 % na 7 820 bodů.

Index volatility Chicago Board Options Exchange (CBOE), ukazatel obavy investorů, vzrostl třetí den za sebou na více než měsíční maximum.

Apple a Amazon.com dál trhají rekordy

Akcie první veřejně obchodované splečnosti USA, která dosáhla tržní kapitalizace bilion USD, pokračovala ve výsledkovém růstu. Akcie v pondělí vzrostla o 0,6 %. Na historické maximum 1 925 USD se podívala i akcie Amazon.com. Akcie uzavřela výše o 0,5 %.

Akcie producenta motocyklů Harley Davidson značně oslabily (4,3 %). Prezident USA Donald Trump totiž tweetoval podporu bojkotu proti firmě.

Akcie Rite Aid oslabily na více než pětileté minimum 5,4 %. Ztráty titulu tak pokračovaly. Důvodem slabosti ukončení spojení maloobchodního řetězce prodeje léků s Albertsons.

Akcie Nielsen Holdings naopak prudce vzrostly 12,1 %. Aktivistický hedge fond Elliot Management totiž uvedl, že získal podíl ve společnosti mediálního a spotřebitelského výzkumu.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web