Akcie

Akciové trhy USA: Akcie v pondělí posílily, trh se zaměřuje z geopolitiky na výsledky firem

Úterý 17. duben 2018 12:11

Akcie USA uzavřely v pondělí výše, když největší podporu získaly od akcií sektorů technologie a zdravotní péče. Investoři jsou optimističtí k firemní výsledkové sezóně a mají méně obav z konfliktu v Sýrii.

Na burzách USA se zobchodovalo 5,74 mld. akcií. To je nejslabší denní objem tohoto roku. Za posledních 20 seancích průměr činní 7,03 mld. akcií.

Víkendové útoky jsou největší intervencí Západu proti syrskému prezidentovi Bašáru al-Asadovi a jeho spojenci, Rusku. To čelí dalším hospodářským sankcím kvůli jeho roli v konfliktu.
Ještě v pátek akcie oslabily kvůli obavám syrského konfliktu.
Zdá se ale, že investoři začátkem tohoto týdne jsou znepokojeni méně z nebezpečí odvety ze strany Ruska, jelikož během víkendu k žádné nedošlo. Rovněž komentáře čelních ruských představitelů nebyly tolik vyhrocené. Geopolitické klima se tak zklidnilo.

Investoři se více zaměřují k velkým očekáváním velmi silného růstu zisku v prvním kvartálu. Toto očekávání může zpět na trh přitahovat obchodníky a dokonce dlouhodobější investory. Firmy Indexu S&P 500 mají dle Thomson Reuters v průměru reportovat růst zisku v prvním čtvrtletí meziročně 18,6 %, nejvíc za posledních 7 let.

Akcie Bank of America zpevnily 0,4 %, když kvartální zisk vzrostl víc, než se čekalo.

Akcie Netflix získaly 7 % po zavření trhu po kvartální zprávě. Růst nových klientů překonal očekávání.

Index S&P 500 vzrostl 0,8 % na 2 678 bodů, Index Dow Jones Industrial Average posílil 0,9 % na 24 573 bodů a Index Nasdaq Composite přidal 0,7 % na 7 156 bodů. Podindex technologického sektoru Indexu S&P 500 nejvíce podpořil Index S&P 500 růstem 0,7 % následován podindexem sektoru zdravovní péče, jenž posílil 0,8 %. Největší příspěvek indexu dodaly akcie Microsoft růstem 1,2 % a dále UnitedHealth růstem 2,7 %. Firma zveřejní výsledky dnes.

Segmentu zdravotní péče pomohl taky růst akcií Merck 2,6 % poté, co firma prezentovala příznivá data svého léku proti rakovině Keytruda.

Akcie producentů optických součástek včetně Acacia Communications a Oclaro propadly 36 % resp. 15,2 %, co agentura Reuters oznámila zákaz vlády USYA americkým firmám prodávat komponenty čínskému producentovi telekomunikačního vybavení ZTE.

Akcie JB Hunt Transport Services končila pondělí se ziskem 6,2 % poté, co zisk přepravní společnosti překonal odhady.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web