Akcie

Akciové trhy USA: Akciové futures míří vzhůru, trh vsází na deeskalaci konfliktu

Pondělí 16. duben 2018 14:01

Akciové futures USA v pondělí sílí a cena ropy a americké státní dluhopisy slábnou s důvěrou investorů, že poslední USA vedené útoky na Sýrii nebudou eskalovat v širší konflikt.

Futures kontrakt Indexu S&P 500 E - Mini v pondělí hned od začátku obchodování roste 0,4 %. Důvodem růstu je úleva investorů, že útok na Sýrii bude rozsahem omezený.

USA, UK a Francie vyslaly 105 raket podle Pentagonu cílujících tři objekty chemických zbraní Sýrie v odvetě za údajný útok jedovatým plynem 7.4. Rusko prezidentem Putinem v neděli varovalo, že další útoky Západu na Sýrii způsobí chaos do mezinárodních vztahů s tím, jak USA připravují zvýšit tlak na Rusko novými hospodářskými sankcemi.

Investory ale uklidnilo hodnocení akce prezidentem USA Donaldem Trumpem, že mise byla splněna, s tím, že k nejhoršímu nedojde. Podle analytiků JPMorgan Chase Trump byl schopen stanovit hranici chemických zbraní bez poručení hranice ruské odvety. Akciové trhy byly podle banky znepokojeny vleklejší a expandující aktivitou USA proti Asadovi a to podle JPMorgan Chase nevypadá pravděpodobně.

Ochabnutí napětí bylo patrné i na hlavním barometru aktiv nejistoty, amerických státních dluhopisech. Poptávka po nich klesla s obnovením zájmu investorů o aktiva rizika, jejich cena mírně oslabila, takže výnos 10-letého státního dluhopisu USA vzrostl dva bazické body na 2,84 %. Futures surové ropy Brent slábnou 69 centů na 71,89 USD , zatímco cena surové ropy USA oslabila 54 centů na 66,85 USD.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web