Akcie

Akciové trhy USA: Energie táhly úterní obrat Wall Streetu, obavy mezinárodního obchodu polevily

Středa 27. červen 2018 10:52

Akcie USA našly v úterý půdu pod nohama s pomocí zisků sektorů energetiky, technologií a diskreční spotřeby po jejich prudkém oslabení v pondělí kvůli růstu tlaků globálního obchodu.

Energetický sektor přidal nejvíce zisků z 11 hlavních sektorů Indexu S&P 500 růstem 1,4 % s tím jak USA vyzvaly spojence k zastavení importů íránské ropy, což zvýšilo ropné ceny více než 2 %.

Technologické akcie posílily po pondělním poklesu po konfliktních vyjádřeních představitelů administrativy prezidenta USA Donalda Trumpa o restrikcích zahraničních investic do technologických firem USA. Akcie Applu vzrostly 1,2 % a přerušily periodu poklesů trvající tři dny. Tři ze čtyř akcových titulů skupiny FANG zahrnujicí mocné technologické firmy a určující trend Indexu S&P 500 rovněž vykázaly vůči pondělí obrat. Akcie Facebooku vzrostly 1,4 %, akcie Amazon.com posílily 1,7 % a akcie Netflixu přidaly 3,9 %. Jen akcie matky Googlu Alphabetu zakončily obchodní seanci níže, 0,6 %.

Akcie rezidenčního developera USA Lennaru vzrostly 4,9 %, když silná poptávka po domech pomohla společnosti ohlásit lepší než očekávané kvartální výsledky.

Síla akcií diskreční spotřeby včetně Amazon.com, Netflixu a Lennaru naznačuje solidní fundament ekonomiky, který pomáhá oslabit obavy investorů tlaků mezinárodního obchodu.

Akcie společnosti Harley Davidson v úterý ztratily 0,6 % poté, co Trump firmě zahrozil vyššími daněmi. Varování Trumpa přišlo poté, co společnost v pondělí oznámila, že přesune svou produkci některých svých motocyklů vyvážených do Evropské unie z USA do továren v zahraničí. Právě produkce této firmy stojí na seznamu odvetných cel EU na import USA za cla na hliník a ocel proudící opačným směrem.

Index S&P 500 vzrostl 0,2 % na 2 723 bodů, Index Dow Jones Industrial Average vzrostl 0,1 % na 24 283 bodů a Index Nasdaq Composite přidal 0,4 % na 7 562 bodů.

V prvním obchodním dni po odstranění z Indexu Dow Jones Industrial Average akcie General Electric vyskočily 7,8 %, v denním srovnání nejvíce za poslední tři roky a v úterý nejvíce ze všech akcií Indexu S&P 500 poté, co společnost oznámila, že se zbaví své divize zdravotní péče a že omezí svůj podíl ve společnosti služeb ropného sektoru Baker Hughes.

Akcie finančního sektoru Indexu S&P 500 klesly dvanáctý obchodní den v řadě, což je nejdelší série poklesů sektoru v historii.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web