Akcie

Akciové trhy USA s koncem obchodního jednání USA - Kanada uzavřely týden smíšeně

Pondělí 3. září 2018 15:15

V pátek hlavní akciový index USA S&P 500 končil bez větších změn, Index Dow Jones Industrial Average oslabil a Index Nasdaq Composite uzavřel výše. Obchodování poznamenaly slabší obchodní objemy a víkend před pondělním svátkem práce.

Přispěl k tomu pat obchodních jednání USA - Kanada. Rozhovory skončily bez rezoluce.

Rozhovory USA a Kanady reformovat Severoamerickou dohodu volného obchodu (NAFTA) ovšem v pátek nekončily optimisticky. Obě strany podle Wall Street Journal nebyly schopny dosáhnout dohody.

Nervozita trhu obchodních válek v minulých dnech ochabla s tím jak USA a Mexiko dospěly k bilaterální dohodě. Nejistota obchodních válek ale začala houstnout v závěru týdne po zprávě, že prezident USA Donald Trump je připraven zavést dovozní cla na dalších 200 mld. USD činského importu do USA. již tento týden.

Akcie Applu zakončily pátek výše 1,2 %. Zavřely tak na svém novém rekordním maximu popáté za sebou.

V pátek Index S&P 500 stagnoval na 2 902 bodech, Index Dow Jones Industrial Average klesl 0,1 % na 25 965 bodech a Index Nasdaq Composite přidal 0,3 % na 8 110 bodů.

Akcie AOBC posílily astronomicky 43,6 %

Celý pozdně letní týden se na akciových burzách USA vyznačoval nižšími obchodními objemy. Obchodování bylo ovlivněno volatilitiou obchodních resp. celních válek a s nimi spojenou nejistotou obav rizik mezinárodního obchodu. Tři hlavní zmíněné akciové indexy nicméně v týdenním srovnání i za celý srpen posílily. Indexu Nasdaq Composite se dokonce podařilo zesílit nejvíce od ledna.

Akcie producenta zbraní American Outdoor Brands byly v posledních kvartálech stižené řadou nepříznivých zpráv a prudkým a trvalým poklesem své ceny. V pátek se ale titul rozhodně stal procentuálně dominantní růstovou akcií. Akcie vyskočila 43,6 % na maximum od prosince 2017 po své optimistické výsledkové zprávě. Akcie konkurenční firm Sturm Ruger posílila 7,3 %.

Akcie Ford Motor klesly 2,3 %. Firma totiž zavrhla plán prodávat v Číně vyrobené malé automobily v USA kvůli celním obavám.

Akcie Tesly oslabily popáté v řadě po zprávě, že správce fondů BlackRock hlasoval pro nahrazení Elona Muska ve funkci ředitele Tesly.

Coca-Cola odsouhlasila koupit kavárenský řetězec Costa od britského Whitebread za 5,1 mld. USD.

Akcie Chipotle Mexican Grill poklesem 1,8 % pokračovaly ve svých ztrátách. Spouští pátečního oslabení byla snížení podílu William Ackman’s Pershing Square v potravinářském řetězci produkujicího speciality mexické kuchyně.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web