Akcie

Akciové trhy USA: Wall Street oslabil kvůli obnovené nervozitě obchodu USA - Čína

Čtvrtek 28. červen 2018 12:55

Akcie USA ve středu oslabily kvůli obnovené nejistotě postoje USA vůči čínským investicím do technologických firem USA, přestože v úvodu obchodní seance akcie rostly.

Na začátku obchodování akcie rosty, když prezident USA Donald Trump řekl, že využijene posílené komise kontroly národní bezpečnosti - Výboru zahraničních investic v USA (CFIUS) - k řečení potenciální nebezpečí čínských akvizic technologie USA namísto uvalení restrikcí specifických pro Čínu.

Rozhodnutí investoři vzali jako poněkud mírnější přístup než plány hlášené předtím bránící firmám s čínským vlastnickým podílem minimálně 25 % v koupi technologických firem USA.

Optimismus ale později během obchodování zchladil ekonomický poradce Bílého domu Larry Kudlow v interview pro Fox Business Network. Kudlow řekl, že Trumpův ohlášený plán nenaznačuje zmírnění postoje vůči Číně.

Staronové tema obchdodních válek ve středu dolehlo hlavně na technologické tituly, prodávali se akcie producentů čipů, jejichž tržby jsopu značně vázány na čínskou poptávku.

Index S&P 500 klesl 0,9 % na 2 700 bodů, Index Dow Jones Industrial Average klesl 0,7 % na 24 118 bodů a Index Nasdaq Composite ztratil 1,5 % na 7 445 bodů.

Akcie Conagra Brands klesly 7,3 % poté, co firma oznámila, že koupí Pinnacle Foods za 8,1 mld. USD v hotovosti a akciích. Akcie Pinnacle Foods klesly 4,3 % poté, co dohoda byla oznámena.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web