Akcie

Akciové trhy USA: Wall Street v pátek mírně posílil se vzestupem Nike

Pondělí 2. červenec 2018 13:06

Hlavní akciové indexy Wall Streetu v pátek mírně vzrostly s tím jak vzestup akcií Nike pomohly uzavřít čtvrtletí i pololetí růstem. Obavy obchodních válek klesly.

Akcie Nike uzavřely den výše 11,1 % na 79,68 USD. Jde o jejioch nejsilnější jednodenní růst za poslední 4 roky. Tím se akcie stala nejsilnějším tahounem hlavních akciových indexů S&P 500 a Dow Jones Industrial Average. Ještě předtím intradenně akcie rostla jednu chvíl 13 % na své historické maximum 81 USD. Důvodem zájmu investorů nakupovat akcii vzešel ze zprávy největšího světového producenta obuvi návratu k růstu v Severní Americe v uplynulém kvartálu. Firma rovněž poskytla příznivou roční předpověď.

Index bank Indexu S&P 500 uzavřel den na bázi výkonnosti kolem nuly, když předtím zasáhl týdenní maximum. Fed oznámil, že poskytovatele peněz USA prošly i druhou částí zátěžových testů, ačkoliv centrální banka restrikcemi omezila zvyšování kapitálové distribuce Goldman Sachs a Morgan Stanley. Světlým bodem finančního sektoru byly akcie Wells Fargo růstem 3,4 %.

Indedx S&P 500 vzrostl 0,1 % na 2 718 bodů, Index Dow Jones Industrial Average posílil 0,2 % na 24 271 bodů a Index Nasdaq Composite vzrostl 0,1 % na 7 510 bodů. V týdenním vyjádření ale tyto indexy ztratily. Indexy S&P 500 a Dow Jones Industrial Average 1,3 % a Index Nasdaq Composite 2,4 %. Index Dow Jones Industrial Average klesl tři týdny po sobě poprvé za více než dva roky. Za červen Index S&P 500 vzrostl 0,5 %, Index Dow Jones Industrial Average klesl 0,6 % a Index Nasdaq Composite posílil 0,9 %.

Během druhého kvartálu hlavní akciové indexy Dow Jones Industrial Average, S&P 500 a Nasdaq Composite rostly. Index Dow Jones Industrial Average posílil 0,7 %, Index S&P 500 vzrostl 2,9 % a Index Nasdaq Composite přidal 6,3 %. Index firem s menší kapitalizací Russell 2 000, jehož firmy jsou zaměřeny na domácí ekonomiku než firmy s větší tržní kapitalizací a jenž tudíž není tolik exponován obchodním válkám vzrostl 7,4 %. V rámci Indexu S&P 500 nejvíce rostly Energie (12,0 %) s růstem ceny ropy, solidní zisky vykázaly i sektory Diskreční spotřeba (7,7 %) a Diskreční spotřeba (7,6 %). Naopak ztrácely akcie odvětví Zpracovatelský průmysl (3,9 %) kvůli jeho expozici vůči nejistotám a rizikům mezinárodního obchodu.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web