Akcie

Akciové trhy USA: Wall Street v pondělí mírně oslabil, akcie energetických firem vzrostly

Úterý 19. červen 2018 12:22

Hlavní akciové indexy USA Dow Jones Industrial Average a S&P 500 v pondělí mírně klesly ve vibracích obav obchodních válek USA a hlavních obchodních partnerů. Akcie energetických firem stouply a oslabily tak poklesy pramenící z obav obchodních válek.

Prezident USA Donald Trump minulý týden řekl, že bude prosazovat cla na čínské importy 50 mld. USD, což vyvolalo rychlou odezvu Číny. Ta ohlásila odvetné kroky.

Akciové tituly považované za nejcitlivější vůči obavám obchodních válek a jež se staly reprezentanty tlaků obchodních válek s Čínou klesaly. Např. akcie Boeingu, největšího exportéra USA do Číny, oslabily 0,9 % a nejvíce snižovaly hlavní akciový index USA Dow Jones Industrial Average. Akcie producenta stavebního vybavení Caterpillaru oslabily 0,9 %.

Akcie producentů čipů, jejichž velká část tržeb pochází z Číny rovněž oslabily. Akcie Intelu oslabily 3,4 % kvůli obavám z cel a kvůli snížení hodnocení of společnosti finančních služeb Northland Securities. a nejvíce oslabily akciové indexy S&P 500 a Nasdaq Composite.

Akcie sektoru základního spotřebitelského zboží slábly. Akcie Phillip Morris klesly 2,3 %. Tabák figuruje v seznamu 545 zboží USA dováženého do Číny, jež chce Čína od 6. července zatížit dovozními cly.

Ropné ceny posílily ve volatilním obchodování s tím, jak obchodníci snižovali svoje očekávání jak moc by Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) mohla zvýšit produkce, což avizovaly např. lídr OPECu Saúdská Arábie či Rusko, které není členem OPECu. I přes očekáváné zvýšení produkce investiční banka a společnost finančních služeb Goldman Sachs potvrdila svůj růstovývýhled trhu ropy.

Index energií Indexu S&P 500 vzrostl poprvé za poslední týden 1,1 % s podporou posílení akciových titulů Chevromn 1,6 % a ConocoPhillips 1,9 %.

Index S&P 500 klesl 0,2 % na 2 774 bodů, Index Dow Jones Industrial Average klesl 0,4 % na 24 987 bodů a Index Nasdaq Composite stagnoval na 7 747 bodech.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web