Akcie

Akciové trhy USA: Wall Street ve čtvrtek posílil s pomocí akcií finančního a technologického sektoru

Pátek 29. červen 2018 12:26

Akcie USA ve čtvrtek vzrostly, když akcie technologického sektoru i jiných růstových odvětví otočily do růstu a akcie financí zastavily 13-denní pokles.

Akcie technologického sektoru vzrostly vzrostly 1,1 %, čímž přispěly nejvíce k růstu Indexu S&P 500. Nejsilněji rostoucí akcií sektoru byla akcie konzultační firmy Accenture posílením 5,9 % poté, co společmost reportovala kvartální tržby a zisk nad očekáváním.

Index financí Indexu S&P 500 vzrostl před výsledky druhého kola zátěžových testů Fedu bank a půjčovatelů peněz. Finanční akcie byly v současnosti pod tlakem mimo jiné zploštěním výnosové křivky státních dluhopisů USA mezi 2-letými a 10-letými dluhopisy.

Index S&P 500 vzrostl 0,6 % na 2 716 bodů, Index Dow Jones Industrial Average vzrsotl 0,4 % na 24 216 bodů a Index Nasdaq Composite přidal 0,8 % na 7 504 bodů.

Dříve ve čtvrtek se Index S&P 500 kýval na hladinách denního zisku i ztráty. Podle některých investorů za to může opatrnost daná vleklými obavami mezinárodních obchodních vztahů USA včetně nekonzistentnosti obchodní politiky USA jejích představitelů resp. představitelů prezidentovy administrativy. Trh je tak těkavý jednak vůči aktuální politice ale rovněž vůči skutečné politice USA.

Akcie několika lékárenských řetězců, distributorů a dalších firem sektoru farmacie oslabilo po zprávě, že Amazon.com řekl, že kopupíé onlinr lékárnu PillPack. Vstup Amazon.com do segmentu farmacie by mohl celostátně poškodit hlavní hráče tohoto odvětví. PillPack organizuje a a doručuje léky na předpis. Jeho transakce postaví Amazon.com do čelní konkurence součansým maloobchodním prodejcům a distributorům léků jako jsou CVS Health a Walgreens Boots Alliance. Sektor zdravotní péče ale pro Amazon.com není zcela neprobádané teritorium. V lednu společně s Bershire Hathaway a JPMorgan Chase zformoval joint venture s cílem postavit se růstu nákladů zdravotní péče USA. Firmy oznámily, že využijí analýzu velkých dat a jiné nástroje vyspělých technologií ke zlepšení péče a omezení plýtvání.

Akcie Amazon.com rostly 2,5 %. Walgreens Boots Alliance již pod tlakem své výžsledkové zprávy za třetí kvartál oslabila 9,9 % po zasažení více než 3,5 letého minima. Akce CVS Health Corp klesla 6,1 %, akcie Rite Aid Corp klesly 11,1 % a akcie Express Scripts Holding klesly 1,4 %.

Amazon.com je při chuti expanze a jeho dosah není omezen jen na sektor zdravotní péče. Investoři mají ještě v živé paměti loňský vstup Amazon.com do potravinářského sektor kamenných obchodů akvizicí Whole foods Market. Akcie potravinářských kolosů jako Ahold, Mondelez, Kraft Heinz nabraly závratné klesající vibrace, jejichž důsledky firmy cítí ještě dnes. Firma rovněž plánuje přilákat podnikatele k založení jejich vlastní doručovací aktivity, což oslabilo akcie United Parcel Service a FedEx 2,3 % resp. 1,3 %.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web