Akcie

Akciový trh USA: Akcie mírně vzrostly, enthusiasmus mezinárodního obchodu slábl

Středa 3. červenec 2019 13:56

Akcie Spojených států amerických v úterý zvládly mírně vzrůst. Během většiny obchodní seance se točily kolem hladiny stagnace.

Elán obchodního smíru USA a Čínské lidové republiky uvadl poté, co USA zahrozily dovozními cly na další import evropského zboží do USA.

USA navrhly dovozní cla na import zboží EU do USA za 4 mld. USD v prodlouženém sporu subvencí letadel v době, kdy obchodní tlaky mezi USA a Čínou slábnou.

Akcie L3Harris Technologies v úterý posílily 3,3 %, nejvíc ze všech akcií hlavního akciového indexu USA S&P 500. Banka Jefferies zařadila akciový titul této zbrojovky do kategorie svých nejlepších tipů odvětví letecké a zbrojní elektroniky druhého pololetí 2019.

V úterý akciový index širšího trhu S&P 500 vzrostl 0,3 % na 2 973 bodů, hlavní akciový index blue-chips největších a nejvýznamnějších firem Dow Jones Industrial Average vzrostl 0,3 % na 26 787 bodů a akciový index dominantně technologických akcií Nasdaq Composite vzrostl 0,2 % na 8 109 bodů.

Své majitele v úterý na burzách USA změnilo 6,36 mld. akcií. V posledních 20 obchodních dnech se v denním průměru plné obchodní seance zobchodovalo 7,02 mld. akcií.

Data obchodních objemů na konci roku 2018 byly zvýšené kvůli říjnovým a prosincovým propadům akciových cen a s tím spojeným růstem volatility. Během podzimní kulminace aktivity akciového trhu 11. října se s výprodejní akciovou vlnou obchodovalo 11,44 mld. akcií. Nadprůměrná obchodní aktivita, volatilita a pády akciového trhu USA se přenesla i do listopadu a prosince. Růst akciového trhu a návrat důvěry ale letos volatilitu i obchodní objemy poněkud zredukovaly.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web