Akcie

Akciový trh USA: Historická podpora Fedu nezastavila další koronavirem tažený výprodej Wall Streetu

Úterý 24. březen 2020 15:49

Propad Wall Streetu se v pondělí prohloubil s tím, jak se bezprecedentní kroky centrální banky Spojených států amerických Federálního rezervního systému podpořit důvěru v ekonomice ukázaly nedostatečné k uklidnění obav investorů rychle se šířícího koronaviru.

Fed v pondělí přiložil pod kotlem monetární expanze a nyní bude i vykupovat firemní dluhopisy a zajišťovat půjčky spotřebitelských a studentských úvěrů a bude též přímo půjčovat firmám.

Hlavní akciový index USA Dow Jones Industrial Average k růstu vedly akcie producenta letadel Boeing (BA.N) růstem 11,17 % poté, co investiční banka Goldman Sachs zvýšila svoje doporučení akcie na "koupit". 

V pondělí akciový index širšího trhu S&P 500 (.SPX) silně klesl 4,34 % na 2 305  bodů, hlavní akciový index blue-chips největších a nejvýznamnějších firem Dow Jones Industrial Average (.DJI) značně oslabil na 4,55 % na 19 174 bodů a akciový index dominantně technologických akcií Nasdaq Composite (.IXIC) spadl 3,79 % na 6 880 bodů.

V pondělí se podobně jako v minulých dnech na burzách USA zobchodovaly stále velmi silné objemy, 15,7 mld. akcií, po delší době méně než kolik se zobchodovalo v posledních 20 obchodních dnech v denním průměru plné obchodní seance, tj. 15,8 mld.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web