Akcie

Akciový trh USA: Nasdaq zasáhl zavírací rekord s M&A a vládní podporou ekonomice

Úterý 4. srpen 2020 17:57

Hlavní akciový index Spojených států amerických Nasdaq Composite se v pondělí vzedmul k historicky rekordnímu zavíracímu maximu. Obrat k aktivitě obchodů miliard dolarů včetně snahy Microsoftu o aktivitu společnosti TikTok v USA pozvedly sentiment. Rovněž se obnovilo úsilí dosáhnout dohody zákona pomoci ekonomice zasažené koronavirem.

V pondělí akciový index širšího trhu S&P 500 (.SPX) posílil 0,72 % na 3 295 bodů, hlavní akciový index blue-chips největších a nejvýznamnějších firem USA Dow Jones Industrial Average (.DJI) posílil 0,89 % na 26 664 bodů a hlavní akciový index USA dominantně technologických akcií Nasdaq Composite (.IXIC) připsal 1,47 % na 10 903 bodů.  

V pondělí se podobně jako v minulých dnech na burzách USA zobchodovaly stále velmi silné objemy, 9,8 mld. akcií, nicméně méně, než kolik se zobchodovalo v posledních 20 obchodních dnech v denním průměru plné obchodní seance, tj. 10,5 mld. akcií. To souvisí s uklidněním jarní paniky a akciových výprodejů v souvislosti s koronavirovým šokem spojeným s robustním růstem akciových burz, svoji stopu zanechává i letní prázdninová nižší aktivita akciového trhu kvůli sezónnímu růstu dovolených obchodníků i investorů.

Chcete dostávat nejnovější informace?

Stačí zadat váš e-mail a následně potvrdit souhlas.

Naše produkty a služby

SFG Investment

Finin group s.r.o. je součástí skupiny SFG holding a.s., proto budete přesměrování na nové webové stránky.

Přejít na nový web